Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Το βράσιμο ("Οι νέοι γνωρίζουν τους κανόνες, αλλά οι γέροι ξέρουν τις εξαιρέσεις - Sir Oliver Holmes)

  Εν ονόματι της προόδου, της Επιστήμης και του κέρδους  γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες , κατά της προσωπικής Ελευθερίας εκάστου, της Αξιοπρέπειας του , της ακεραιότητας της Φύσεως, της Ομορφιάς & της Χαράς της Ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως στο μεταξύ έχουν χάσει την ικανότητα & τη θέληση τους να αμυνθούν. 
         Μια μικρή αλληγορία που έγραψε ο  συγγραφέας και φιλόσοφος Olivier Cler.,
                      "Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στην οποία κολυμπάει ένα βατραχάκι. Ανάβετε μια μικρή φωτιά και το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται σιγά-σιγά. Το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπάει.
         Η θερμοκρασία του νερού, όλο & ανεβαίνει, το βατραχάκι το νοιώθει αλλά είναι λίγο κουρασμένο & δεν αισθάνεται κανένα φόβο. ΄Οταν το νερό ζεσταθεί πραγματικά το βατραχάκι θα είναι τόσο εξουθενωμένο που θα επιλέξει να υπομένει & δεν αντιδρά. Η θερμοκρασία θα συνεχίζει να ανεβαίνει έως ότου το βατραχάκι θα βράσει & θα πεθάνει.
        Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ΄ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, εκείνο ,θα είχε  πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα!!!"  Και τελειώνει σημειώνοντας:  " Τώρα αναφέρομαι στο σήμερα!!! Συνειδητοποίηση ή βράσιμο. Πρέπει να διαλέξετε ! Λοιπόν αν δεν είστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι , κάντε μια μικρή εκτίναξη, με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά...!" 
     
        
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου